28 Ogos 2017 Isnin- Masjid Ar-Rahman telah dipilih oleh sebuah studio rakaman tv internet iaitu Hippy TV untuk mengadakan rakaman kuliah bagi bagi memuatnaik dalam segmen TV untuk tontonan semua penonton iaitu di SALAM HD.

Sehubungan dengan itu, Pihak masjid dengan kerjasama Ustaz Imran Bin Abu Talib sebagai penceramah  telah bersetuju untuk memuatnaik ceramah tersebut. Ceramah yang berkisar berkaitan Kefahaman Sirah-sirah nabi (Fiqh Sirah) telah dikongsikan dalam segmen kali ini.

Kami juga mengucapkan terima kasih kepada Saudara En Shahrin wakil Salam HD (berbaju hitam) kerana sudi menjadikan Masjid Ar-Rahman Kuala Lumpur sebagai lokasi rakaman untuk kali ini.

harapan kami juga agar usaha murni ini dapat disebarkan dengan sebaiknya.. selamat menonton......