24 Nov.. Masjid Ar-Rahman Kuala Lumpur telah mengadakan ceramah khas bulanan bersempena menyambut pra Maulidur Rasul. Ceramah ini bermula selepas waktu solat maghrib telah menampilkan penceramah dan pendakwah bebas yang terkenal iaitu Al-fadhil Us Amran b Yusof atau dikenali sebagai Us Amran bollywood.

Kehadiran jemaah sangat memberansangkan, kehadiran dianggarkan 300 orang jemaah lelaki dan perempuan yang hadir bagi memeriahkan ceramah khas bulanan ini. Didalam ceramah ini, penceramah banyak menyentuh perihal perkara-perkara sunnah yang semakin ditinggalkan oleh kebanyakan masnusia dizaman kita sekarang ini. Oleh itu, bersempena menyambut Maulidur Rasul pada tahun ini, penceramah menyarankan agar kita bukan sahaja menghidupkan sambutan maulidur rasul sebagai anda kasih dan sayang kepada Nabi SAW akan tetapi hendaklah kita menghidupkan semula sunnah-sunnahnya agar kita sentiasa teringat dan menghayatai pengorbanan dan perjuangan baginda nabi SAW.